• Elisabeth Jasmin

4 TIPS TIL AT TAGE BILLEDER AF BØRN

Opdateret: 28. dec. 2020

I dette blogindlæg deler jeg ud af mine fire bedste tips til at tage billeder af børn.At tage billeder af børn kan godt være udfordrende. Børn kan hurtigt blive utålmodige, og særligt hvis de er små, og synes det er ret kedeligt at sidde stille, og smile pænt. Heldigvis er der mange tips til hvordan man kan gøre en fotoshoot sjovere for børnene, og nemmere for fotografen.1. Drop de opstillede billeder

Efter min egen erfaring, så er det ofte her det går galt. Når man beder børnene om at sidde stille, kigge ind i kameraet og smile, så går der altså ikke længe før det er blevet kedeligt for dem - og let's admit it, det er jo helt forståeligt! Det kommer naturligvis an på alderen, men lad os sige, at vi har med børn mellen 1 og 5 år at gøre.


2.Tag ud i naturen

Mit foretrukne miljø til børnefotografering vil altid være ude i naturen; skov, strand, mark, legeplads osv. Her er det nemmere for barnet at føle sig tilpas, og finde på diverse lege. F.eks. er skoven om efteråret altid en vinder, her kan man lege og kaste med blade.


3. Lav en leg ud af det

Jeg vil næsten sige at dette er det allervigtigste. Her vil jeg igen nævne, at diverse udendørsaktiviteter kan være vejen frem, da det ofte inviterer til forskellige lege. Hvis man spørger mig, så er de fedeste billeder dem, hvor børnene er sig selv, og midt i leg og sjov. Det kan også være inde på barnets eget værelse, hvor der er trygt for dem at være.


4. Inddrag barnet i processen

Dette er noget jeg næsten altid gør. Lad børnene forstå hvad det indebærer at få taget billeder. Jeg plejer at spørge dem, om de vil komme hen for at se og røre ved kameraet. Det er også en god ide, at lade dem kigge med undervejs på de billeder der bliver taget. På den måde får de en følelse af at "de er med på legen", og det kan gøre det nemmere for de børn, som ellers ikke forstår hvad der foregår.


Tak fordi I læste med. Jeg håber I fik et tip eller to ud af det. Uanset hvad, så husk at alle børn er forskellige. Det bedste man kan gøre er at prøve sig frem, så skal der nok komme noget godt ud af det.


Følg med på @elisabethjasminfoto hvor jeg løbende deler ud af mit fotoarbejde.


Seneste blogindlæg

Se alle